Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/hanslie0/public_html/hali.no/wp-content/plugins/real-media-library/inc/comp/WPML.class.php on line 32

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hanslie0/public_html/hali.no/wp-content/plugins/real-media-library/inc/comp/WPML.class.php:32) in /home/hanslie0/public_html/hali.no/wp-content/plugins/sg-cachepress/core/Supercacher/Supercacher_Helper.php on line 77
Blinkfestivalen 2017 | Hans' Place

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Blinkfestivalen 2017

July 26, 2017 @ 12:00 am - July 29, 2017 @ 11:59 pm

Sett av datoene 26. juli – 29. juli! Da er det klart for sommerens store skibegivenhet i Sandnes og Lysebotn!

www.blinkfestivalen.no

Onsdag 26.juli skal det nystartede langløpet Blink Classics gå av stabelen for andre gang. Torsdag 27. juli kan du prøve deg i Norges råeste motbakkeløp, Lysebotn Opp. Fredag og lørdag blir det kruttrøyk i Sandnes sentrum når verdenseliten staker seg vei gjennom gatene. Fredag og lørdag blir det også gratiskonserter på kvelden!

Verdens største sommerskifestival feiret nylig 10-års jubileum, og går på mot nye 10år!
Skifestivalen BLINK ble arrangert for første gang i 2006 og har i løpet av den tiden utviklet seg til å bli verdens største skiarrangement på sommerstid. I år arrangerer vi for 12 gang!

Hvert år stiller mer enn 100 langrennsløpere og skiskyttere på World Cup nivå på startstreken i Lysebotn og Sandnes. Kommer du til BLINK kan du risikere å treffe på Petter Northug, Øystein (Pølsa) Pettersen, Johannes Thingnes Bø, Marit Bjørgen, Heidi Weng, Ole Einar Bjørndalen, Emil Svendsen, Therese Johaug, Tarjei Bø, Synnøve Solemdal, Martin Johnsrud Sundby, Tiril Eckhoff, Martin Fourcade, det tyske skiskytterlandslaget og mange flere av heltene fra vinterens mesterskap!

I 2016 var det rekordstor deltakelse i BLINK. Da kom godt over 200 seniorløpere. Aldersbestemte klasser i skiskyting ble fulltegnet etter ett døgn med flere hundre deltakere. I langrenn var det over 400 deltakere. I Lysebotn Opp måtte vi stenge påmeldingen da vi passerte 800 deltakere; 200 av disse var seniorer!

I tillegg deltok flere tusen barn i kid-campen som ble gjennomført med rulleskøyter, rulleski og lasergevær.

Årets festival starter med med en nyvinning til festivalen, nemlig langløpet som sammen med alliansloppet og Olaf Skoglunds minneløp danner en verdenscup på rulleski i langløp. Løpet vil gå over 60km klassisk i lokale omgivelser. Dette løpet vil gå onsdag 26.juli og starte årets festival, og vi kan garantere flere av de aller beste langrennsløperne måle krefter mot langløpsspesialistene både på herre og kvinnesiden!

Stadig flere planlegger sommerferien ut fra BLINKFESTIVALEN! BLINK er lagt opp til å være en fest for hele familien. Arrangementet foregår i fantastiske naturomgivelser med første konkurransedag innerst i Lysefjorden som står på UNESCO`s verdensarvliste. På vei inn passerer du Prekestolen og Kjerag. Er du heldig kan du få se basehoppere slenge seg ut fra det 1000 meter høye fjellplatået på Kjerag. Under motbakkeløpet i Lysebotn får du målt krefter i den tøffe motbakken opp til Ørneredet. Her er det rene Tour de France stemningen med over 5000 tilskuere langs løypa som bærer deg frem med entusiastiske heiarop!

Tilbake i Sandnes sentrum spiller vi opp til skifest som varer to dager til ende…! I løpet av disse to dagene kommer over 50 000 tilskuere! Her blir det sprint konkurranser både med og uten skyting. Arrangøren sørger for at de yngste får muligheten til å prøve rulleskøyter, rulleski og lasergevær på skiskytterblinker under kid-campen som foregår både på fredagen og lørdagen. I tillegg blir det aktiviteter og konserter for både barn og ungdom.

De voksne kan kose seg på uterestaurantene på bryggekanten utover kvelden, med underholdning fra scenen fra kjente artister.

For de som ønsker å gjøre noe helt annet mangler det ikke på muligheter. Kongeparken er ca. 10 minutt kjøring fra Sandnes. Det samme er de velkjente sandstrendene på Solastranden. Vitenfabrikken ligger bare et langt steinkast fra løypene i sentrum!

Vær tidlig ute for å sikre deg overnatting nærme Sandnes. Det blir garantert mange om beinet i år!

Details

Start:
July 26, 2017 @ 12:00 am
End:
July 29, 2017 @ 11:59 pm
Website:
http://www.blinkfestivalen.no/

Organizer

Skifestivalen BLINK
Website:
https://www.facebook.com/BlinkFest/

Venue

Skifestivalen BLINK
Sandnes
Sandnes, 4306 NO
+ Google Map